Składniki: 800 ml (dwa pojemniki) zsiadłego mleka, małe opakowanie śmietany 18-tki, pęczek kopru, sześć rzodkiewek, jeden ogórek wężowy lub trzy gruntowe, siedem piórek szczypioru, dwa ząbki czosnku, sok z połówki cytryny, dwa, trzy jajka, sól do smaku.
Wykonanie: Mleko wymieszać ze śmietaną, wymieszać trzepaczką, rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ogórek obrać ze skórki, zetrzeć na tarce. Szczypior i koper poszatkować, czosnek wycisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać sok z cytryny, doprawić solą do smaku. Jajka ugotować na twardo. Podawać wychłodzony z połówkami jajek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?