Składniki: 400 ml jogurtu, większy ogórek wężowy (lub kilka gruntowych), pół szklanki orzechów włoskich, dwa ząbki czosnku, pęczek koperku, łyżka oliwy z oliwek, sól, ewentualnie sok z ćwiartki cytryny.
Wykonanie: Ogórek obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę, dodać obrane i posiekane orzechy włoskie, czosnek przecisnąć przez praskę, koperek posiekać. W naczyniu spienić jogurt trzepaczką. Dodać wszystkie składniki, doprawić do smaku, odstawić do "przegryzienia" do lodówki przynajmniej na kwadrans.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?