Ceny za kilogram są bardzo zróżnicowane w zależności od wielkości jak i rodzaju grzybów. Od 8-10 zł za mniejsze maślaki i kurki, 12 zł za podgrzybki, do 18-25 zł za dorodne prawdziwki.
Trzeba jednak uważać na to co się kupuje. Warto sprawdzić, czy sprzedający ma certyfikat grzyboznawcy. To da nam pewność, że kupowane przez nas grzyby są jadalne.
Czytaj więcej: Wysyp grzybów. Za kilogram trzeba zapłacić 25 zł! - www.wspolczesna.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?