Jesteś tu: Strona główna Po godzinach Artykuł

Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje w Siedlcach. "Barbarossa" i biszkopt z kaszanki

Dodano: 24 kwietnia 2011, 16:30 Autor:

Znana restauratorka Magda Gessler wraz z ekipą "Kuchennych rewolucji" tym razem odwiedziła Siedlce.
Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje w Siedlcach. Zdjęcie ilustracyjne

Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje w Siedlcach. Zdjęcie ilustracyjne (fot. Nowiny24)

Przeczytaj więcej

"Pod nóż" tym razem poszła siedlecka restauracja "Barbarossa". Jej właścicielka - pani Barbara w rozmowie z Gessler nie ukrywała, że zaprosiła ją m.in. dla reklamy. Bo udział w programie "Kuchenne rewolucje" to świetny zabieg marketingowy".

Już na samym początku Gessler stwierdziła, że w lokalu jest "niejadalnie". Dlatego trzeba było ostro wziąć się do roboty i rozpocząć zmiany.

Na pierwszy rzut poszła nazwa. Gessler zaproponowała, żeby "Barbarossa" stała się restauracją "U Róży". Ciężko było przekonać właścicielkę. Do pierwotnej nazwy miała sentyment, bo jak sama stwierdziła, tak od najmłodszych lat wołała na nią matka. W końcu stanęło na "Pod różą". Za nazwą poszła zmiana wystroju. Lokal, który miał biurowe, surowe wnętrza zapełnił się obrazami, kwiatami i kolorami. Od razu zrobiło się bardzo przytulnie i klimatycznie. Zmiana nie mogłaby się dopełnić bez najważniejszego - "liftingu" menu. I tak Gessler stwierdziła, że główną atrakcją lokalu będzie indyk, podawany w całości i krojony na oczach gości. Dodatkowo w karcie dań na stałe miał się znaleźć... biszkopt z kaszanki.

Gessler lokal opuszczała z wielkimi nadziejami, że właścicielce uda się utrzymać wszystkie wprowadzone zmiany. Kiedy jednak do niego wróciła po kilku miesiącach, czekało ją niemiłe zaskoczenie. Już od progu witała ją nie restauracja "Pod różą", a stara "Barbarossa" z "Salą różaną" i "Salą romantyczną". Indyk w menu był dobrze ukryty, sugerując się kartą można było dojść do wniosku, że jest podawany tylko w weekendy i trzeba zapłacić "od porcji", a nie za całego indyka - jak to sugerowała parę miesięcy wcześniej Gessler. Poza tym był krojony na zapleczu, a nie na oczach gości. Gessler wyszła rozczarowana. A co na to właścicielka? Zapewniła, że będzie się starać poprawić wszystkie niedociągnięcia, bo "Barbarossa" jest dla niej najważniejsza.

Czytaj więcej o:
  • Gessler
  • Kuchenne Rewolucje w Siedlcach
  • kuchnia
  • Magda Gessler
  • Magda Gessler Kuchenne Rewolucje
  • Magda Gessler w Siedlcach
  • program
  • Siedlce
  • TVN
Przeczytaj kolejny artykułzamknij okno X

X Factor TVN online [WIDEO]. Odcinek 8. Emocje na żywo!

Najciekawsze artykuły
z Mediów Regionalnych
Najciekawsze artykuły
z Mediów Regionalnych
alarm24 Kliknij i wyślij nam swojego newsa!
Brak ankiety.

Kontakt z reklamą »

Kontakt z redakcją »

Kontakt z marketingiem »

Zadzwoń 0 800 127 067

Napisz maila:

Napisz na Gadu-Gadu: 37427244

Napisz na Skype: dyzurny

Serwisy tematyczne

Serwisy społecznościowe

wspolczesna.pl jest częścią grupy Media Regionalne

Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie zastrzegają, iż rozpowszechnianie jakichkolwiek artykułów i materiałów zamieszczonych w portalu www.wspolczesna.pl jest dozwolone wyłącznie z zachowaniem warunków korzystania z treści. Jakiekolwiek użycie treści wykraczające poza ww. warunki jest zabronione bez pisemnej zgody Mediów Regionalnych i nabycia licencji. Sprawdź, w jaki sposób możesz uzyskać licencję na wykorzystanie treści.

Naruszenie tych zasad jest łamaniem prawa i grozi odpowiedzialnością karną.

Polityka dotycząca plików cookie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie. 2001-2014.