Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

MIĘSNY JEŻ. Popularność potrawy nie słabnie

ja
MIĘSNY JEŻ. Popularność potrawy nie słabnie
MIĘSNY JEŻ. Popularność potrawy nie słabnie youtube
Mięsny jeż zaprezentowany w serialu "Pamiętniki z wakacji" stał się bohaterem pierwszoplanowym i hitem internetu.
Co to jest? Nic innego, jak półmisek wędlin, ale ułożonych w kształcie jeża. To danie pojawiło się w 22 odcinku serialu "Pamiętniki z wakacji". Czy to jego wyrafinowany kształt, czy może "błyskotliwe" dialogi sprawiły, że jeż zrobił w internecie furorę. Oto, co mówił o nim jeden z bohaterów serialu: " Zawsze jak z Beatką robimy to danie, to śpiewamy: mięsny jeż, mięsny jeż, ty go zjesz, ty go zjesz". Bohaterami odcinka są zaborcza matka, uległy syn oraz dobrze zbudowana synowa. Panie nie przepadają za sobą, a konflikt przybiera coraz większe rozmiary.

MIĘSNY JEŻ. Popularność potrawy nie słabnie

Jak zrobić mięsnego jeża? Parówki owijamy w długie plastry szynki - to kolce. Liście sałaty układamy w trójkąt tak, by symulowały buzię jeża. Jego policzki to kawałki pieczeni, czy pasztetu, buzia to połówka pomarańczy bądź grejpfruta, a oczy to ziarna bobu albo winogrona.



Wielu internautów pomstuje na scenarzystów serialu emitowanego w Polsacie pisząc, że myśleli iż po słynnym "klocku w bidecie" nic gorszego już nie można wymyślić. Wskazują na delikatnie mówiąc czerstwy humor "Pamiętników z wakacji".

Mięsny jeż. PRZEPIS

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna