Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

W szpitalu będzie nowe menu. Mistrz ustala posiłki

wys
sxc.hu
Grillowane kanapki z regionalnymi serami będą na pewno. A co jeszcze, tego Marcin Budynek - laureat wielu konkursów kulinarnych ujawniać nie chce. Fakt, że na przełomie września i października, w barze suwalskiego szpitala będzie nowe menu.

- Chcemy przyrządzać potrawy ze zdrowych, głównie regionalnych produktów - zapowiada rozmówca. - Będziemy serwowali zarówno śniadania, jak i obiady.

W suwalskim szpitalu bar jest od lat. Tyle tylko, że nie cieszy się zbyt dużym zainteresowaniem ani pacjentów szpitala, ani odwiedzających ich gości. Ludzie narzekają, że jedzenie jest dość drogie i mało urozmaicone. Wkrótce ma się to zmienić. Trwa właśnie remont szpitalnej stołówki, a nad menu pracuje powszechnie znany mistrz kuchni, szef restauracji hotelu "Warszawa" i autor przepisów w książce wydanej pod patronatem Anny Komorowskiej.

- Będzie można zjeść zdrowo, smacznie i za dobre pieniądze - zapowiada Budynek.
Bar będzie ogólnodostępny. Mistrz kuchni ma nadzieję, że z posiłków korzystać będą m.in. ludzie, którzy przyjadą np. na badania czy wizytę do szpitalnych poradni, oraz mieszkańcy okolicznych osiedli.

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna