- Chcemy przyrządzać potrawy ze zdrowych, głównie regionalnych produktów - zapowiada rozmówca. - Będziemy serwowali zarówno śniadania, jak i obiady.
W suwalskim szpitalu bar jest od lat. Tyle tylko, że nie cieszy się zbyt dużym zainteresowaniem ani pacjentów szpitala, ani odwiedzających ich gości. Ludzie narzekają, że jedzenie jest dość drogie i mało urozmaicone. Wkrótce ma się to zmienić. Trwa właśnie remont szpitalnej stołówki, a nad menu pracuje powszechnie znany mistrz kuchni, szef restauracji hotelu "Warszawa" i autor przepisów w książce wydanej pod patronatem Anny Komorowskiej.
- Będzie można zjeść zdrowo, smacznie i za dobre pieniądze - zapowiada Budynek.
Bar będzie ogólnodostępny. Mistrz kuchni ma nadzieję, że z posiłków korzystać będą m.in. ludzie, którzy przyjadą np. na badania czy wizytę do szpitalnych poradni, oraz mieszkańcy okolicznych osiedli.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?