Uczelnia może się też pochwalić nowoczesną bazą dydaktyczną. Wybudowanie Instytutu Technologii Żywności i Gastronomii kosztowało aż 54 mln zł, uczelnia z własnej kieszeni pokryła tylko 2 proc. kosztów inwestycji.
- Kształcimy praktyków - to hasło towarzyszy nam od początku - podkreśla Robert Charmas, rektor PWSIiP w Łomży. - To właśnie kształcenie jest dla nas najważniejsze. Większość naszych studentów kontynuuje studia drugiego stopnia na dobrych uczelniach.
Charmas zakłada, że PWSIiP zmieni się w akademię, choć to odległa przyszłość.
W związku z jubileuszem odbywa się szereg imprez m.in. bieg uliczny - już w najbliższą sobotę. Jednak główne obchody zaplanowano na jutro.
- Po raz pierwszy uczelni przyznamy "Medal dla Zasłużonych dla PWSIiP", który trafi do pierwszego rektora - Kazimierza Pieńkowskiego - dodaje Robert Charmas.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?