Około 60 centymetrów. Tyle wynosiła średnica podlaskich pierogów gigantów zaprezentowanych podczas II Festiwalu Pierogów w Supraślu. Trzydniowe święto regionalnej kuchni, zorganizowane przez supraskie restauracje, odbyło się w miniony długi weekend i przyciągnęło smakoszy praktycznie z całego kraju.
Był konkurs jedzenia pierogów na czas, degustacja pierogów z oryginalnym farszem tj. z czekoladą, marchewką, kaszanką, a także zabawy kulinarne dla dzieci, koncerty, wycieczki, prezentacja filmów i zdjęć promujących Podlaskie.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?