Współczesna
    TV

    Współczesna TV

    Rozwiń
    Współczesna
    TV
    Zwiń

    Współczesna TV

    Współczesna TV, czyli nowa telewizja internetowa. Od poniedziałku do piątku specjalnie dla Was tworzymy ekskluzywne materiały wideo dotyczące regionu!

    (KAP)

    Gazeta Współczesna

    Aktualizacja:

    Gazeta Współczesna

    Nowy kierunek powstaje w Państwowej Wyższej Szkole Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży. Dziś zostanie podpisane porozumienie uczelni ze Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, która pomoże w organizacji zajęć.
    - Rezultatem umowy jest utworzenie nowego kierunku: technologia żywności i żywienia człowieka - podkreśla Ewa Zawłocka, rzecznik prasowy PWSIiP. - Nabór na ten kierunek rozpoczniemy już w przyszłym roku akademickim.
    SGGW przekazuje łomżyńskiej uczelni do realizacji swoje autorskie programy.
    - Na nowym kierunku wykładać będzie kadra z SGGW - mówi Ewa Zawłocka. - To bardzo potrzebny kierunek - podkreśla. - W regionie produkuje się bardzo dużo żywności, a przemysłu przetwórczego jest stanowczo za mało.
    Zdanie rzecznika uczelni podziela dyrektor Zespołu Szkół Technicznych i Ogólnokształcących w Łomży.
    - To doskonały pomysł, mała gastronomia ma przyszłość w naszym regionie - mówi Artur Ciborowski, dyrektor placówki.
    Na poziomie szkoły średniej w zakresie technologii żywienia i żywności kształcą dwie szkoły w mieście.
    - Nowy kierunek stwarza możliwość kontynuowania nauki w rodzinnym mieście - podkreśla Albina Chojak, dyrektor Zespołu Szkół Weterynaryjnych.
    Studenci nowego kierunku będą kształcić się w murach PWSIiP w Łomży i Zespołu Szkół w Marianowie.

    Czytaj także

      Komentarze

      Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      Polecamy

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama