Składniki: Papryka czerwona (co najmniej po jednej na osobę), odpowiednia liczba średnich pomidorów, opakowanie sera feta, oliwa z oliwek, czosnek.
Wykonanie: Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, usunąć szypułki. Czosnek posiekać. Usunąć gniazda nasienne z papryk, podzielić je na połówki. Do każdej połówki włożyć kilka ćwiartek pomidorów (tak, żeby było jeszcze trochę luzu), posypać czosnkiem, wlać łyżkę oliwy, obłożyć pokruszoną fetą. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Papryki piec przez około godzinę, aż będzie zrumieniona przy brzegach.
Znacie ciekawe przepisy? Nadeślijcie je do nas! Najciekawsze zamieścimy w naszym serwisie i nagrodzimy upominkami firmowymi. Zapraszamy też do dyskusji na forum. Czekamy pod adresem [email protected].
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?