Składniki: 500 g małych młodych ziemniaków, 8-10 pomidorów suszonych z zalewy, 1 cebula czerwona, cztery łyżki majonezu, cztery łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz do smaku.
Wykonanie: Ziemniaki umyć i ugotować do miękkości, ostudzić, obrać ze skórki, ewentulanie pokroić na ćwiartki. Pomidory i cebulę pokroić w kostkę. Jogurt zmieszać z majonezem. Składniki delikatnie wymieszać, tak, aby ziemniaki nie zamieniły się w papkę. Polać sosem, doprawić do smaku, schłodzić w lodówce.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?