Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Potrawy na post i na święta: włoska sałatka ziemniaczana

(pb)
Suszone pomidory nadadzą sałtce odpowiedni smak
Suszone pomidory nadadzą sałtce odpowiedni smak Archiwum
Jak to zwykle z sałatkami bywa: zaledwie kilka składników zmieszanych w odpowiednich proporcjach sprawia, że w gębie można poczuć niebo. Tak jest też w przypadku włoskiej sałatki ziemniaczanej.

Składniki: 500 g małych młodych ziemniaków, 8-10 pomidorów suszonych z zalewy, 1 cebula czerwona, cztery łyżki majonezu, cztery łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz do smaku.

Wykonanie: Ziemniaki umyć i ugotować do miękkości, ostudzić, obrać ze skórki, ewentulanie pokroić na ćwiartki. Pomidory i cebulę pokroić w kostkę. Jogurt zmieszać z majonezem. Składniki delikatnie wymieszać, tak, aby ziemniaki nie zamieniły się w papkę. Polać sosem, doprawić do smaku, schłodzić w lodówce.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna