Składniki: 1 serek włoski typu capri, dwa pomidory, trzy ząbki czosnku, kilka oliwek, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, sól.
Wykonanie: Ser i pomidory pokroić w plastry. Na talerzu układać na przemian plaster sera i pomidora. Czosnek obrać i posiekać. Ser i pomidory posolić, obsypać czosnkiem. Oliwki pokroić w ćwiartki, położyć na wierzchu. Skropić oliwą z oliwek. Spożywać biorąc porcję (pomidor, ser) na talerz. Obficie polać octem balsamicznym. To właśnie aceto balsamico decyduje o smaku tej sałatki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?