Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Prawie jak caprese

(pb)
O smaku sałatki decyduje ocet balsamiczny, inny się nie sprawdza. Lepiej więc nie żałować na niego pieniędzy.
O smaku sałatki decyduje ocet balsamiczny, inny się nie sprawdza. Lepiej więc nie żałować na niego pieniędzy.
Włoska sałatka z mozarellą, pomidorami i bazylią to klasyka. My proponujemy zmodyfikowaną jej wersję, co najmniej tak samo smakowitą.

Składniki: 1 serek włoski typu capri, dwa pomidory, trzy ząbki czosnku, kilka oliwek, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, sól.

Wykonanie: Ser i pomidory pokroić w plastry. Na talerzu układać na przemian plaster sera i pomidora. Czosnek obrać i posiekać. Ser i pomidory posolić, obsypać czosnkiem. Oliwki pokroić w ćwiartki, położyć na wierzchu. Skropić oliwą z oliwek. Spożywać biorąc porcję (pomidor, ser) na talerz. Obficie polać octem balsamicznym. To właśnie aceto balsamico decyduje o smaku tej sałatki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna