Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka paryska

(pb)
Jak sałatka paryska - to tylko na talerzu z Tour Eiffel ;)
Jak sałatka paryska - to tylko na talerzu z Tour Eiffel ;)
Niby nic wielkiego - pokrojone warzywa z dodatkiem sosu, zmieszane ze sobą. Ale jak smakuje!

Składniki: 1 cebula, 3 pomidory, 1 ogórek wężowy, słoiczek oliwek nadziewanych anchois, 3 jajka, kilka łyżek majonezu, sól, pieprz biały.

Wykonanie: Cebulę pokroić w piórka, ogórki (ze skórą) pokroić w półplasterki, pomidory pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Dodać oliwki. Wszystkie składniki wymieszać. Przed samym podaniem dodać sól, pieprz i majonez, żeby warzywa nie zdążyły puścić soku. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu, nie nadaje się do przechowywania w lodówce.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna