Składniki: 1 cebula, 3 pomidory, 1 ogórek wężowy, słoiczek oliwek nadziewanych anchois, 3 jajka, kilka łyżek majonezu, sól, pieprz biały.
Wykonanie: Cebulę pokroić w piórka, ogórki (ze skórą) pokroić w półplasterki, pomidory pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Dodać oliwki. Wszystkie składniki wymieszać. Przed samym podaniem dodać sól, pieprz i majonez, żeby warzywa nie zdążyły puścić soku. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu, nie nadaje się do przechowywania w lodówce.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?