Składniki: jedno awokado, 250 g pomidorków koktajlowych, 100 g sera pleśniowego typu lazur, jedna cebula, 200 czarnych oliwek, sok z połówki cytryny, pięć łyżek oliwy z oliwek, dwie łyżki octu winnego, sól do smaku.
Wykonanie: Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Jeżeli tego nie zrobimy, awokado poczernieje. Cebulę pokroić w kostkę. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Ser pokroić w drobną kostkę. Oliwki pokroić w ćwiartki. Wszystkie składniki wymieszać. Wlać oliwę i ocet, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?