Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Z łososiem w roli głównej

(pb)
Łososia spożywać można solo, ale w wersji przez nas proponowanej jest lepszy
Łososia spożywać można solo, ale w wersji przez nas proponowanej jest lepszy
Idealnie nadaje się do sałatek, choć sam też może być przekąską. W połączeniu z koperkiem i gotowanymi jajkami wypada znakomicie. Zapraszamy na sałatkę z wędzonym łososiem.

Składniki: osiem jaj kurzych, 150 gramów łososia wędzonego, trzy łyżki odsączonych kaparów, jedna cebula, pęczek koperku, majonez, jogurt, cytryna.

Wykonanie: Jaja ugotować na twardo. Pamiętajcie, aby po skończonej operacji zalać je zimną wodą. Dzięki temu skorupka będzie łatwo się zdejmować. Jaja pokroić w kostkę. Łososia pokroić w drobniutkie paseczki. Cebulę pokroić w kostkę. Pokroić także kapary. Przyrządzić sos: zmieszać trzy łyżki majonezu, dwie łyżki jogurtu oraz łyżkę soku z cytryny. Posiekać koperek. Wrzucić wszystkie składniki do miski, wymieszać. Wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny.

Czekamy na Wasze przepisy na ulubione sałatki. Wpisujcie się na forum i przesyłajcie nam maile na adres: [email protected].

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna