Zgłoś ulubiony lokal
Zgłoś ulubiony lokal
Do tegorocznej edycji plebiscytu na najlepsze świętokrzyskie lokale 2014 roku zgłoszenia mogą przysyłać klienci oraz same zainteresowane lokale. Zgłoszenia, za pośrednictwem wypełnionych ankiet z obowiązkowo załączonym aktualnym zdjęciem lokalu, można nadsyłać tylko do wtorku, 3 marca, do godziny 24. Ankiety można przesłać w formie elektronicznej, mailowo na adres [email protected] lub pocztą tradycyjną, na adres: Redakcja "Echa Dnia", ulica Targowa 18, 25-520 Kielce. Ankietę zgłoszeniową można pobrać obok.
Docenimy najlepszych
Wtorek, 3 marca, godzina 24, to ostateczny termin przyjmowania zgłoszeń lokali, które wezmą udział w plebiscycie. Wybierać będziemy najlepszych w 10 kategoriach:_restauracje, kawiarnie i cukiernie, hotele, kluby i dyskoteki, pizzerie, kebaby, domy weselne, bary i jadłodajnie, puby oraz zajazdy, lokale przy drogach.
W najważniejszej klasyfikacji - wojewódzkiej nagrodzimy po trzy lokale w każdej kategorii. Wyróżnienia przyznamy także najlepszym lokalom w poszczególnych powiatach. Wyjątkiem będzie kategoria zajazdy i lokale przy drodze, w której wyłonimy tylko najlepszych w regionie.
Na poszczególne lokale będzie można głosować za pomocą SMS-ów, Facebooka oraz portalu www.echodnia.eu. O ostatecznych wynikach w poszczególnych kategoriach zadecydują w połowie głosy oddane przez czytelników, a w połowie - ocena jury.
Laureatów konkursu poznamy podczas uroczystej gali finałowej, która odbędzie się w środę, 29 kwietnia 2015 roku, w Centrum Kongresowym Targów Kielce.
Katalogi najlepszych
Katalogi najlepszych
Głosowanie rozpocznie się w sobotę, 7 marca. Wtedy też ukaże się pierwszy z dodatków prezentujący lokale zgłoszone do plebiscytu na najlepsze w 2014 roku. Kolejne dodatki będą ukazywać się:
Sobota, 7 marca - kluby i dyskoteki,puby.
Wtorek, 10 marca - restauracje.
Środa, 11 marca - kawiarnie i cukiernie
Sobota, 14 marca - domy weselne.
Wtorek, 17 marca - pizzerie.
Środa, 18 marca - bary i jadłodajnie.
Czwartek, 19 marca - hotele.
Sobota, 21 marca - kebaby.
Wtorek, 24 marca - zajazdy, lokale przy drogach.
Świętokrzyski Mistrz Kuchni
Już po raz czwarty do kulinarnych zmagań o tytuł Świętokrzyskiego Mistrza Kuchni staną także 29 kwietnia kucharze profesjonaliści i juniorzy - uczniowie świętokrzyskich szkół gastronomicznych.
W poprzednich edycjach konkursu, w którym zawodowi i młodzi kucharze prezentują swoje autorskie potrawy skomponowane z określonych składników, nie brakowało emocji i bardzo oryginalnych potraw.
W konkursie mogą wziąć udział tylko ci, którzy przejdą etap kwalifikacji - skomponują dwa niepowtarzalne dania i przyślą receptury wraz ze zdjęciem. Podczas finałowych zmagań kucharze będą musieli w określonym czasie przygotować po kilka porcji obu dań. Efekty ich pracy oceni kilkuosobowe, profesjonalne jury, w skład którego wejdą doświadczeni kucharze. W poprzednich edycjach w naszym jury zasiadali między innymi Mirosław Jabłoński, szef kuchni łódzkiego hotelu andel's oraz Wiesław Ambros - nauczyciel, laureat wielu krajowych i zagranicznych nagród oraz prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?