Składniki: 500 g ziemniaków, dwa pęczki koperku, dwa ząbki czosnku, czarna gorczyca (można ją kupić w sklepach zielarskich), kurkuma, dwie czerwone papryczki chilli, sól, olej.
Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w 3-centymetrową kostkę, ugotować do miękkości (najlepiej na parze). Na patelni rozgrzać olej, wrzucić łyżeczkę czarnej gorczycy, przykryć. Odczekać aż gorczyca popęka, strzelając (przypomina to trochę pop corn). Dodać posiekany czosnek, łyżeczkę kurkumy i pokrojone chilli pozbawione nasionek. Smażyć chwilę. Dodać ugotowane i odcedzone ziemniaki. Wymieszać, aby ziemniaki okleiły się przyprawami. Dodać posiekany koperek. Woda w nim zawarta wspomoże smażenie. Posolić do smaku. Po 5 minutach potrawa jest gotowa do spożycia.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?